Sport & recreatie: Van der Valk Hotel Hilversum - De Witte Bergen

Van der Valk Witte Bergen is een prachtig hotel gelegen tussen Hilversum en Laren aan de A1. Dit hotel beschikt over een uitgebreid restaurant en verschillende vergaderzalen. De Witte Bergen heeft er alles voor over om hun gasten te voorzien van alle gemakken. Hier hoort ook een gezonde werk- en leefomgeving bij.

Vraagstuk
De inpandige gang tussen de vergaderzalen dient als ontspanningsruimte na een lange vergadering of als oplaadmoment tussen een aantal sessies door. Echter is deze gang niet voorzien van daglichttoetreding, terwijl daglicht essentieel is voor een gezonde ruimte.

Oplossing
De oplossing is de Solatube 330DS. Om specifieker te zijn; de magazijn uitvoering van dit type. Er is bewust voor de Solatube 330DS gekozen, om rond 12 uur overdag het meeste daglicht binnen te halen. Door gebruik van de Optiview plafondplaten  worden de wanden en het plafond meer aangelicht. Hierdoor wordt een ruimtelijk effect gecreëerd.

Om het lichtniveau overdag en 's avonds gelijkmatig te houden in vergelijking met de rest van het pand, zijn er als extra optie verlichtingsarmaturen  in de Solatubes geïntegreerd. Hierdoor is er slechts één afwerking aan het plafond te zien, namelijk de plafondplaat.

Testimonial
Diederik Zeeuw van der Laan, Directeur: “Tussen de vergaderingen door is het heerlijk om in de gang even tot rust te komen, een bakje koffie te doen en jezelf op te laden voor de volgende vergadering. Daglicht helpt hier enorm bij.”