Sport & Recreatie

Enkele sporthallen

Vakantiepark de Roek

De Roek is een kleinschalige vakantieplek helemaal vrij gelegen in de Veluwse bossen net buiten Otterlo. Er zijn onder meer zestien Finse vakantiebungalows en een zorgboerderij. De Roek is gericht op duurzaamheid en maakt gebruik van zonnepanelen, biologische schoonmaakmiddelen, dekens en producten in het winkeltje. Daarnaast werkt De Roek mee aan het initiatief om het leven van Jersey stierkalfjes te verlengen.

Probleem
De vakantiebungalows liggen allemaal vrij gelegen, omringd door bomen. De bomen nemen echter veel licht weg van de ramen. Hierdoor was het keukengedeelte in de bungalow donker en moest de lamp altijd aan bij de eettafel.

Oplossing
In elke bungalow is een 290 DS Solatube® geplaatst. Door het natuurlijke daglicht in de bungalows, wordt buiten als ware naar binnen gehaald. De gasten behouden op deze manier het gevoel van de natuur binnenshuis. Daarnaast passen de Solatubes perfect bij het duurzaamheidsbeleid van De Roek.

Jos van der Panne, eigenaar: “De eerste keer dat ik binnenliep na de Solatube® inbouw dacht ik dat de gasten de lamp aan gelaten hadden. Met de Solatube® komt er echt een bak licht binnen. Je merkt dat gasten de lampen minder gebruiken.

Hotel van der Valk Witte Bergen

Bed & Breakfast ‘De Libellen van Waaroost’

Roeibaan Willem Alexander

Het Zwin ‘natuurreservaat’

Olympisch Sportcomplex Beijing

Vakantieverblijf Dopersduin in Schoorl

Dundee Museum, Schotland

Museum Pecci Prato, Italië