Thema van de maand: sport

Verbetert daglicht ook jouw prestaties?

Of het nu om sport op amateur-  of professioneel niveau gaat, tijdens het sporten willen we optimaal presteren. Om ook binnen, bijvoorbeeld in een sporthal, te kunnen presteren moet het binnenklimaat op en top zijn. De factor daglicht speelt hierin een grote rol. Toch zijn veel sporthallen niet voorzien van de juiste hoeveelheid daglicht, of daglicht überhaupt. Heb jij al nagedacht over daglicht in sportcomplexen?

Dat daglicht positieve effecten heeft op mensen is niks nieuws. Sporters hebben baat bij daglicht door een verhoogd energieniveau, betere prestaties en snellere verbranding. Daarom is daglichttoetreding in sporthallen essentieel. De Solatube daglichtbuis is een zeer geschikte oplossing voor het verlichten van deze hallen. Solatube brengt namelijk diffuus daglicht, waardoor schittering en verblinding wordt voorkomen. Dat is ook de voornaamste reden waarom Solatube wordt toegepast in hallen waar topsporters komen. Sterker nog, daar is de toetreding van direct zonlicht zelfs verboden.

Verlicht sporthallen
Alle sporthallen moeten voldoen aan de gestelde regels en eisen omtrent de toetreding van daglicht. Solatube kan een wezenlijk verschil maken in de lichtopbrengst op de vloer. Een sporthal heeft vaak meerdere gebruikersdoeleinden en is hierdoor multifunctioneel inzetbaar. Amateurs beoefenen hun sport meestal doordeweeks ‘s avonds en in de weekenden. Ongeachte om welke sport dit gaat, daglicht maakt de hal een veilige en fijne plaats om te sporten. Daarnaast fungeert een sporthal doordeweeks overdag vaak als gymzaal. Ook de Arbo stelt daglicht als vereiste in de werkomgeving voor docenten lichaamsbeweging.

Gebruiksverklaring
Solatube voldoet aan alle normen omtrent daglicht die zijn opgesteld door de Nederlands Olympisch Comité*Nederlandse Sport Federatie. Ook KIWA ISA Sport heeft dit gegeven erkend door middel van  het uitreiken van een gebruiksverklaring. Naast deze normen op Olympisch niveau stellen ook onderwijsinstellingen daglicht als een harde vereiste. Daarom is Solatube perfect toepasbaar voor iedere doelgroep, zoals schoolgymzalen, zwembaden, tennisclubs, rijverenigingen en vele andere binnensport accommodaties.

© Copyright - Solatube